Hjemmelavet pasta med nem baconsauce.

Her den anden dag fik jeg lavet en lækker ret med hjemmelavet pasta og en super nem tomatsovs med bacon og grøntsager. Det var en improviseret opskrift og man kan sagtens bruge købt frisk pasta!

2 personer.
Ingredienser:
250 g frisk pasta (evt. hjemmelavet)
1 pakke bacon
½ squash
½ rød peberfrugt
1 mellemstørrelse løg
1 dåse hakkede tomater
Revet hård ost til topping.

Opskrift på hjemmelavet fuldkornspasta:
90 g fuldkorns durummel
90 0 Tipo 0 pizzamel/ alm. hvedemel
3 æg
1 spsk. olie
½ salt

Sigt melet ned i en skål. Lav en fordybning i midten. Tilsæt æggene i midten og pisk dem sammen. Tilsæt olie og salt ned i æggene og pisk længere og længere ud mod skålens kanter til alt melet er pisket sammen med æggene. Pastaen kan laves uden æg, så tilsættes blot ca. 1 dl vand (måske lidt mere).
Ælt dejen sammen og rul ud på pastamaskine.

Opskrift:
Sæt vand til at koge i en gryde. Tilsæt lidt salt.
Hak løg, peberfrugt, squash og bacon i små stykker. Steg bacon ved middelhøj varme sammen med løg. Tilsæt derefter de øvrige grøntsager og lad stege ved middel varme i ca. 3 min. Tilsæt hakkede tomater og lad simre i cirka 5-8 min.
Når vandet i gryden koger tilsættes pasta og koges 3 min. (eller efter anvisning på pakken).

Anret i dyb tallerken med pasta og saucen oven på, riv derefter hård ost over og pynt evt. med lidt basilikumblade.
Velbekomme! 🙂

1pasta

Leave a comment